Black Hat SEO’nun Zararları Nelerdir?

Black hat SEO, arama motorlarının hizmet şartlarını ihlal eden yöntemler aracılığıyla bir siteyi veya sayfanın arama motorlarındaki sıralamasını artırmak için kullanılan bir dizi yanıltıcı uygulama anlamına gelir. “Black hat” terimi, batı filmlerinde “kötü adamları” beyaz şapka takan “iyi adamlardan” ayırmak için ortaya çıktı . Son zamanlarda, bilgisayar korsanlarını, virüs yaratıcılarını ve bilgisayarlarla etik olmayan eylemler gerçekleştirenleri tanımlamak için daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu makalede şunları öğreneceksiniz:

  • Black Hat SEO nedir
  • Black Hat SEO olarak nitelendirilen taktik ve teknikler
  • Black Hat SEO Nasıl Bildirilir
  • Black Hat SEO sizi ve web sitenizi nasıl etkileyebilir

Black Hat SEO taktikleri ve stratejileri uygulamak, internetteki bir numaralı trafik yönlendirme kaynağınız olmak  dışında, sitenizin arama motorları fark ettiği takdirde tüm arama motorları tarafından yasaklanmasına sebep olabileceğinin farkında olmak  çok önemlidir. Tüm SEO çalışması yapanlar Black Hat SEO ve sonuçlarını doğru bir şekilde anlamalıdır.

Black Hat SEO Nedir?

Black Hat SEO, genellikle bir sayfanın arama motoru sonuç sayfasında (SERP) sıralamasını artırabilecek onaylanmayan yöntemler ile olarak tanımlanabilir. Bu uygulamalar, arama motorunun hizmet şartlarına aykırıdır ve sitenin arama motoru ve satış ortağı sitelerinden yasaklanmasına neden olabilir. Black hat SEO uygulayıcıları tarafından kullanılan taktik ve stratejilerin bir listesi Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri ve Bing’in Web Yöneticisi Yönergeleri’nde açıkça belirtilmiştir.

Black hat SEO taktiklerini rakiplere uygulayarak düşürme yöntemine ise Nagatif SEO denmektedir. 

“Yaptığım iş kullanıcıya değer katıyor mu yoksa sadece arama motorlarının görmesi için mi yapıyorum?” 

Bu soru SEO taktiğinin bir arama motorunun web yöneticisi yönergesine aykırı olup olmayacağına dair bir turnusol testidir. Kullanıcıya herhangi bir değer eklenmezse, ancak sıralamaların artması muhtemelse, kararlarınızın Black hat olması muhtemeldir.

Bilinen Black hat SEO Taktikleri

Aşağıdaki SEO taktikleri Black hat olarak kabul edilir ayrıca Google ve diğer arama motorları tarafından yasaklı olmak istemiyorsanız hiç kullanılmamalıdır:

  • Çok Fazla Anahtar Kelime Kullanımı
  • Görünmez metin
  • Köprü sayfalar
  • Otomatik içerik oluşturma
  • Backlink satın alma
  • Benzer alan adı kullanma
  • Sosyal medyada spam yapma
black hat seo taktikleri

Black Hat SEO Nasıl Bildirilir?

Google Search Console üzerinden bir web spamı raporu gönderebilirsiniz. Lütfen bu aracı dikkatli kullanın. Kendi siteniz için spam bildirimi gönderirken yanlışlıkla başka sayfaları spam olarak raporlayabilirsiniz ve bu Black hat Seo olarak değerlendirilir.

Web sitenizin kötü amaçlı bir saldırı, virüs veya kötü amaçlı yazılım nedeniyle saldırıya uğraması durumunda, kötü amaçlı kodu kaldırdıktan sonra Google’dan kötü amaçlı yazılım incelemesi talep edebilirsiniz.

Web sitenizin spam içerikli linkler sebebiyle negatif bir SEO kampanyasının hedefi olması durumunda, web sitenizden  bu bağlantıları kaldırılması için web yöneticileri ile iletişim kurmaya çalıştıktan sonra Google Search Console’daki Disavow Aracını kullanın.

Neden Black Hat SEO’dan kaçınmalısınız? 

Black Hat SEO taktikleri web sitenizi Google ve diğer arama motorlarında banlatabilir.

Sitenize gelen trafiğin artmasıyla kısa vadeli bir başarı olabilir, ancak Google cezaları gittikçe daha karmaşık hale geliyor ve bu yaptırımlar sıralamalarınız ve trafiğiniz üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir. Günde yüz milyonlarca kullanıcının Google’da arama yaptığı biliniyor,  gerçekten arama motorları tarafından cezalandırılmayı göze alabilir misiniz?

Kategori:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir