SEO Check Nedir, Nasıl Uygulanır?

Web sitenizin ve blog sayfalarınızın sağlıklı, çalışır durumda kalması için yapacağınız işlem SEO kontrolü ya da diğer ismiyle SEO check olacaktır. Bir kullanıcı sitenizi ziyaret ettiğinde site yavaş yükleniyorsa ya da ölü bağlantı varsa bu durum memnuniyeti aşağı çekecektir. Bununla beraber web siteniz arama motoru sonuçlarında alt sıralarda görünecektir. Yaşanan bu gibi sıkıntıları ortadan kaldırmak adına düzenli olarak SEO kontrolü yapmanız gerekecektir.

Tanım olarak baktığınızda SEO check bir web sitesine ait temel SEO ihtiyaçlarını kontrol etme işlemlerinin genel adıdır. Bu SEO faktörleri site içi SEO ve site dışı SEO için farklılık gösterir. Bunların her biri SEO standartlarına uygun olacak şekilde kontrol edilmelidir. Bunu yaparken SEO denetleyici araçların, H etiketlerinin doğru kullanılıp kullanılmadığı ve anahtar kelime yoğunluğu, alternatif metinlerin uygun olup olmadığı gibi noktalara ağırlık verebilirsiniz.

bkz. **Anti SEO Nasıl Yapılır?

Neden SEO Kontrolü Yapmalısınız?

Arama motoru etkinliğinin kısa bir görüntüsü olarak ifade edilen SEO kontrolü SEO denetimi şeklinde de isimlendirilir. Böylece sitenin nerede olduğu ölçülür, iyileştirme yapılacak olan alanlar belirlenir ve en sonunda uygulanan stratejilerin ne derece işe yaradığına bakılır.

Yapılan SEO kontrolleri ile hedeflerinize ne kadar yaklaştığınızı görebilirsiniz. Aynı zamanda stratejilerinizi geliştirmek için yeni fırsatlar oluşturabilir ve bu sayede mevcut SEO amaçlarınıza daha kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Bu kontroller sayesinde Google tarafından verilebilecek cezalara karşı da önlem almış olursunuz.

SEO Check Nasıl Yapılır?

Başarılı bir SEO kontrolü için dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar vardır. Sitenizin sıralama gücünün ne derecede olduğunu görmek adına şunlara dikkat etmelisiniz:

bkz. **SEO Makale Örnekleri: Türüne göre İçerik Hazırlama

1. Backlink profilinizi kontrol edin: 

Bildiğiniz üzere backlink SEO’nun temeli olarak kabul edilir. Bu kavram arama motoru algoritmalarında dikkate alınır ve en kuvvetli site dışı SEO faktörlerinden biri şeklinde nitelendirilir. Aynı zamanda backlinkler yani geri bağlantılar Google’ın itibar aracıdır. Bu nedenle backlink profilinizi temizlemelisiniz. Bunun için geri bağlantıları izleme panosunu kullanabilirsiniz.

2. Sitenizin yüklenme hızını kontrol edin: 

Site yüklenme hızı arama motorları tarafından dikkate alınan faktörler arasında yer alır. Özellikle URL sıralaması yapılırken dikkate alınan bu durum tüm internet kullanıcıları açısından önem taşır. Eğer site taleplere yavaş yanıt verirse o sitenin tercih edilme oranı azalır ve site daha hızlı şekilde terk edilir. Hızlı sitelerin geri dönüşüm oranı her zaman daha fazladır ve işlem maliyetleri de az olmaktadır.

Site hızını kontrol etmek ve iyileştirmek için Google tarafından sunulan PageSpeed Insights aracı kullanılır. Ücretsiz kullanıma açık olan bu siteyi kullanabilmek için sitenize ait URL adresini araca girmeniz yeterlidir. Sitenizin yüklenme hızı analiz sonucunda ekrana gelecektir.

bkz. **SEO Paketleri Nedir, İçeriklerinde Ne Var?

3. Meta Etiketlerinin Tekrara Düşmediğini Kontrol Edin: 

Meta başlıklar ve açıklamalar bir sayfanın nerede olduğunun ve nerede sıralanması gerektiğinin anlaşılması için kullanılan iki alandır. Bu nedenle meta başlıkları ve açıklamaları doldururken dikkatli davranmanızda yarar vardır. Yinelenen içerikler Google tarafından olumsuz görülecektir. Bu durum kullanıcı deneyiminin de azalmasına sebep olur.

4. İçerik Çoğaltılmasını Kontrol Edin: 

Yinelenen içerikler web sitesinin SEO’su açısından büyük öneme sahiptir. Bu nedenle meta etiketlerine ilave olarak sitenizdeki içeriklerin hem harici sitelerde hem de kendi sitenizde kopyalanıp kopyalanmadığını inceleyin. Bu durum olumsuzlukları da beraberinde getirecektir.

5. Anahtar Kelime Stratejinizi Kontrol Edin: 

Anahtar kelime stratejileri web sitelerinin arama sonuçları açısından önemlidir. Bu amaçla kısa kelimeler ve uzun kuyruklu kelimeler olmak üzere anahtar kelime hedeflemesi yapmalısınız. Özellikle uzun kuyruklu anahtar kelimelerin sorgulama sıralamasındaki etkisi büyüktür.

Kategori:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir